Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uber’in Londra’daki faaliyet izni uzatılmadı

Londra Ulaşım Dairesi (Transport for London), taksi hizmeti veren Uber’in faaliyet belgesini uzatmadı. Uber’in hizmetleri şimdilik devam edecek. Şirket, yeniden mahkemeye başvuracak.

Uber’in Londra’daki çalışma izni bugün itibarıyla sona erdi. Londra Ulaşım Dairesi’nden yapılan açıklamada, şirketin faaliyet belgesinin uzatılmayacağı duyuruldu. Açıklamada, Uber’in yolcu güvenliğini sağlamak için gereken adımları atmadığı ve bu konuda daireye istenilen garantileri veremediği belirtildi.

Kararla birlikte, Uber’in İngiltere operasyonunun geleceği belirsizliğini korudu. Uber faaliyet belgesini yıllardır yenilemeye çalışıyordu. Ancak Uber ve Londra Ulaşım Dairesi, şirketin iş modeli ve çalışma şekli sebebiyle sık sık karşı karşıya geldi. Geleneksel siyah taksiler de Uber’in başkentte çalışmasından rahatsızdı.

Son karar, Uber’in Londra sokaklarından çekileceği anlamına gelmiyor. Şirket, kararı yeniden mahkemeye götürecek. Bir yerel mahkeme, 2018 yılının Haziran ayında Uber’e 15 aylık uzatma vermiş ve şirket, kendisi için son derece önemli olan bu pazardaki faaliyetlerini sürdürebilmişti.

Yaklaşık 50 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Uber, önümüzdeki mart ayında halka açılmayı planlıyor. Şirketin kendine biçtiği değerse yaklaşık 80 milyar dolar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.