Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üretimi ve siparişleri azalan giyim devi SARAR, işçi çıkarmaya karar verdi

Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Eskişehir merkezli SARAR, Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar imzası ile işçilerine yaptığı duyuru ile “işçilik maliyetleri ile genel giderlerin fazlalığı ve ihracat siparişlerinde yaşanan düşüşler sebebiyle maliyetlerin artması, yapılan üretimin ve siparişlerin azalmış olması karşısında ortaya çıkan işgücü fazlalığı ile üretim yapmanın ekonomik olarak sürdürülmesinin mümkün görünmemesi”nden ötürü, işçi çıkarmak zorunda kalınacağını açıkladı. 21 Kasım 2019 tarihli duyuru şöyle:

Duyuruda, kıdem ve ihbar tazminatlarının toplamının, ilk taksit 10 bin TL ve takip eden taksitler 5 bin TL’den az olmamak üzere toplam altı taksitte ödenebileceği de belirtildi.

Cemalettin Sarar: Yüzde 15-20 oranında küçülüyoruz

Gelişmenin kamuoyuna mal olmasının ardından Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan SARAR Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar şunları söyledi:

“Biz fabrika kapatmıyoruz. Fabrikalar açıyoruz, ihracat yapıyoruz. Millete memlekete faydalı olmak için çalışıyoruz. Biz şimdi yüzde 15-20 küçülüyoruz. Küçülmemizin sebebi, bizde çalışan emekli çalışanlardır.  Emeklileri çıkartıyoruz onların yerine daha genç insanlar almak için küçülüyoruz. Mağaza kapatmıyoruz, sadece kiraları yüksek yerlerden çıkıyoruz. Yılsonunda ciromuzu yüzde 20 ve ihracatımızı yüzde 15 artırmayı hedefliyoruz.”

Web sitesinde yer alan bilgiye göre SARAR şirketler grubunda 5 bin kişi çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.