Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan su zammı çıkışı: “Siz niçin akaryakıtta zam yaptınız, niçin akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İBB Meclisi’nde AKP ve MHP oylarıyla su zammının reddedilmesini değerlendirdi. Yapılanın ucuz kahramanlık olduğunu belirten İmamoğlu, “Siz niçin akaryakıtta zam yaptınız? Siz niçin akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız?” dedi.

İBB Meclisi’nde dün İSKİ’nin 2020 bütçesi tartışıldı. Tartışmanın odağında ise talep edilen zam vardı. Meclis’te oylanan zam talebi çoğunluğa sahip olan AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün reddedilen zam talebini şöyle değerlendirdi: “Talihsiz bir gündü. Biraz ucuz kahramanlık. Ucuz olduğu kadar da anlamsız bir siyasi hareket. Üzülerek yaşananları akşam dinledim arkadaşlarımdan. Zira tümüyle gerçekle uyuşmayan ne yapmak istediklerinin anlaşılmayan bir karar süreci işlettiler. Birincisi şunu söyleyelim; zamma karşı olmak diye bir kavram üzerinden önce gidelim. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt, doğalgaza mı karşısınız. Tüm bu zamları üst üste koyduğunuzda Türkiye’de ortalaması yüzde 50’nin üzerinde. Siz siyasi olarak zam yapılmasına karşı iseniz ki AK Parti grubunun siyasi üslerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır. Nettir bu. Kendileri de bunu bilirler. Dolayısıyla bu talimat süreci böyle işletildiyse, talimat verenlere keşke İstanbul’u düşünen meclis üyeleri şunu sorsalardı: Siz niçin akaryakıtta zam yaptınız? Siz niçin orada akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız? Milletle alay mı ediyorsunuz?”

“Zamları geri alsınlar, millet de İSKİ de rahatlasın”

“O zaman zamları geri alsınlar, millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz zam yapmak istemeyiz. Bunları görmezden gelip şov yapmanın hiçbir anlamı yok. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Biraz kuraklık yaşayınca su sorunu yaşayacak’ tereddütünü ortaya koydu. Haklılar. Çünkü böyle bir İstanbul’u devraldık biz. Önce bunla yüzleşsinler. 7 gün sonra 3 yıl geçmiş olacak. Sayın Veysel Eroğlu’nun kendi ifadesi var: 2016, 7 Aralık şu saatte Melen Barajı hizmete girecek. Biz geldiğimizde göreve çoktan Melen Barajı su dolu olmalıydı. Niçin yapılamadı? Bunları niçin sormuyorsunuz? İstanbul’un kıymetli meclis üyeleri bunları niye sormuyorsunuz? 5 aydır görevdeyiz. Biz size güvenerek devraldık. Hani 2040’a kadar su sorunu yoktu? Zam konusu ile yaptıkları tamamıyla ucuz kahramanlıktır. Arkadaşlarım inceliyorlar. Ucuz kahramanlıklarıyla onları baş başa bırakıyorum.”

“Halka soralım…”

AKP Grup sözcüsü Tevfik Göksu’nun uzman değil siyasetçi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunda gerekirse referanduma dahi gidilebileceğini söyledi: “Bu şehre ihanet ettirmeyeceğiz. Bu şehrin iradesini her ortamda savunmaya söz verdik. Bütün detayları oturup kamuoyuyla tartışalım. Bu işin sonu referanduma kadar gider. Şu anda bu ülkede ekonomik sorunlar var. Her gün travmalar yaşanıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Ta 2011’de çılgın proje dedikleri işi yine servis ediyorlar. Millete soralım noktasına getirelim. Bütün akademisyenler, ülkesini seven herkes bu işi tartışsın, sonra da halka soralım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.