Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarık Balyalı ile söyleşi: “AKP, su zammını engelleyerek İSKİ batsın dedi, zaten İstanbullular’ın yüzde 65’i etkilenmeyecekti”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi dün İSKİ bütçesini görüştü. Meclis toplantısında suya zam tartışması öne çıkarken, İBB Meclisi’nde suya zam talebi reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da zam talebinin reddedilmesini şöyle değerlendirdi: “Biraz ucuz kahramanlık. Ucuz olduğu kadar da anlamsız bir siyasi hareket. Üzülerek yaşananları akşam dinledim arkadaşlarımdan. Zira tümüyle gerçekle uyuşmayan ne yapmak istediklerinin anlaşılmayan bir karar süreci işlettiler. Birincisi şunu söyleyelim; zamma karşı olmak diye bir kavram üzerinden önce gidelim. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt, doğalgaza mı karşısınız? Tüm bu zamları üst üste koyduğunuzda Türkiye’de ortalaması yüzde 50’nin üzerinde. Siz siyasi olarak zam yapılmasına karşı iseniz ki AK Parti grubunun siyasi üslerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır. Nettir bu. Kendileri de bunu bilirler. Dolayısıyla bu talimat süreci böyle işletildiyse, talimat verenlere keşke İstanbul’u düşünen meclis üyeleri şunu sorsalardı: Siz niçin akaryakıtta zam yaptınız? Siz niçin orada akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız? Milletle alay mı ediyorsunuz?”

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, suya zam tartışmalarının perde arkasını, İBB yönetimiyle Meclis’te çoğunluğu olan AKP arasındaki ikililiği değerlendirdi.

Balyalı, “Abonelerin yüzde 65’i hiç zam görmeyecekti, İSKİ’den gelen suyu israf edenler, havuzunu dolduranlar fazla ödeyecekti. AKP bunu reddetti ve kabul ettirdiler. Bunun da bir maliyeti var. Dün yapılan engellemelerle birlikte İSKİ’nin bütçesi 2 milyar TL açık verdi. Çünkü İSKİ’nin en büyük geliri su fiyatlarıdır. Siz bunu yaparak İSKİ batsın diyorsunuz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.