Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yapı Kredi Bankası’nda ortaklık yapısı değişti: Büyük ortak Koç, küçük ortak İtalyan UniCredit

İtalyan UniCredit ile Koç Topluluğu’nun, Yapı Kredi Bankası’nda hakim hissedar olan Koç Finansal Hizmetler’deki yarı yarıya ortaklığını sona erdiren anlaşma imzalandı. Yapı Kredi Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, bankadaki ortaklık yapısı da yeniden düzenlenecek.

Mevcut durumda Yapı Kredi Bankası’nın %81,90 hissesi Koç Finansal Hizmetler’e aitken, işlem sonrasında Koç Topluluğu, Yapı Kredi Bankası sermayesinin %9,04’üne doğrudan, %40,95’ine de Koç Finansal Hizmetler üzerinden dolaylı olarak sahip olacak. UniCredit ise Yapı Kredi sermayesinde doğrudan %31,93 pay sahibi olurken, Yapı Kredi’nin kalan %18,08 oranındaki hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam edecek. 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, gelişmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“UniCredit ile 2002’de KoçBank ile başlayan, 2005’ten bu yana ise Yapı Kredi ile devam eden ortaklığımız, bankamızın gelişimine önemli katkı sağladı. Bilindiği üzere UniCredit bir süredir portföyünü sadeleştirme ve kaynak dağılımını optimize etme stratejisi yürütüyor. Koç Topluluğu olarak bankamız için hedeflerimizi büyüttüğümüz bir dönemdeyiz. Her iki tarafın kendi stratejik iş hedefleri ve amaçları doğrultusunda ortaklığımızı yeniden yapılandırma kararı aldık. 17 yıldır yürüttüğümüz uyumlu işbirliği için UniCredit’e teşekkür ederim. Ülkemizin ekonomisine ve bankacılık sektörüne olan inancımızın büyük bir göstergesi olarak, işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Yapı Kredi’de en büyük pay sahibi Koç Topluluğu olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.