Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve MHP oylarıyla geçen termik santral yasasını veto etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yaptığı açıklamada, termik santrallerin filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edildiğini söyledi. Çelik, “Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış ve veto etmiştir” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılından bu yana ilk kez bir yasayı veto etti.

Sözkonusu yasa, AKP ve MHP oylarıyla geçmiş ancak kamuoyunda tepki çekmişti. Yasayla, baca filtresi bulunmayan kömür santrallerine çevreye uyum için 2,5 yıl ek süre tanınıyordu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada devletin anayasal görevlerinin başında halk sağlığı ve çevrenin korunmasının geldiği hatırlatıldı ve termik santrallere baca filtresi takılması için daha önce tanınan yedi yıllık sürenin eksiklerin giderilmesi için yeterli olduğu vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.