Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın bilinci kapandı, hastaneye yedi gün sonra götürüldü

Haberi Hazırlayanlar: Fırat Fıstık ve Ferit Aslan

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapandı. İlk müdahaleyi cezaevinde beraber kaldığı Abdullah Zeydan gerçekleştirirken, Demirtaş yedi gün boyunca hastaneye sevk edilmedi.

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın 26 Kasım salı günü 05.30 sıralarında göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilincinin kapandığını açıkladı.

Aygül Demirtaş’ın aktardığına göre daha sonra ambulans çağrıldı ve tedavi edildi. Ancak Demirtaş’ın avukatları ve cezaevi doktoru acil servis yerine kliniğe sevkini talep etmelerine rağmen, hastaneye sevki için yedi gün beklendi.

“Kontrol altında tutuluyor, durumu iyi”

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman ise Demirtaş’ın cezaevinde kontrol altında tutulduğunu, cezaevi doktorunun üç ayrı bölüme sevk edilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını söyledi. Kahraman ayrıca şu andaki sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Güvenlik gerekçesiyle sevk edilmedi

Aygül Demirtaş Gökalp, Demirtaş’ın sevkinin yedi gün bekletilmesine ilişkin şunları söyledi:

“Cezaevi yönetimi ile görüştük, bize ‘güvenlik’ gerekçesiyle hastaneye sevkinin yapılamadığını söylüyorlar. Hangi güvenlikten bahsettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yaşanan sorunun bir daha tekrarlanmaması için ileri tetkiklerin yapılması gerek. Aynı sorunun bir daha yaşanmayacağının garantisi yoktur. Edirne Cezaevi’nde şimdiye kadar sadece bir kez hastaneye gitti. Avukatlar kendisi ile görüştü, genel durumu iyi ama bizi tedirgin eden durumun bir daha yaşanmaması için bir an evvel hastaneye sevkinin yapılması ve üç ayrı bölüme görünüp ileri tetkiklerinin yapılması şart.”

HDP’den açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de bir açıklama yaparak, hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırdı.

Açıklamada, “Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir. Meclis başkan vekilimiz ve grup başkanvekillerimiz Edirne Cezaevi’ne hareket edeceklerdir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.