Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye ekonomisi art arda üç çeyrek küçülmeden sonra, 2019’un üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 oranında büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verisini açıkladı. Buna göre Türkiye, Temmuz-Ağustos-Eylül 2019’da yüzde 0,9 oranında büyüdü.

Türkiye ekonomisi, 2018 yılında küçülmeye başlamıştı. 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 oranında gerçekleşen ekonomik büyüme, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,3’e, üçüncü çeyreğinde ise yüzde 1,6’ya gerilemişti.

Ekonomi, 2018’in son çeyreğinde yüzde 3, 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 2,6, 2019’un ikinci çeyreğinde de yüzde 1,5 oranında küçülmüştü. Art arda üç çeyrekte yaşanan bu küçülme ile Türkiye ekonomisinin bir kriz içinde olduğu da teyit edildi.  

Büyümede, yüzde 7 oranında artan devletin nihai tüketim harcamaları etkili oldu. Öte yandan yatırımlardaki daralma yüzde 12,6 oranı ile 2019’un üçüncü çeyreğinde de devam etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.