Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO zirvesi – Trump: “Türkiye’yi seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi anlaşıyorum”

İngiltere’deki liderler zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere Türkiye’yi sevdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştığını söyledi.

Trump, bugün (3 Aralık) İngiltere’de başlayacak NATO zirvesi öncesinde ABD’nin Londra Büyükelçiliği’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le bir araya geldi. ABD Başkanı görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi anlaşıyorum” dedi.

Donald Trump, Türkiye’nin IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyona verdiği desteğe dair de “Türkiye bu süreçte bize daha fazla destek olamazdı” diye konuştu.

Türkiye’nin geçmişte ABD’den çeşitli silahlar almak istediğini belirten Trump, Obama yönetiminin buna engel olduğunu ve o nedenle de Ankara’nın Rusya’dan silah aldığını kaydetti.

Trump, “Suriye’yi işgali sonrası Türkiye hâlâ NATO üyesi olmalı mı?” sorusuna ise “Bu müttefikler arasında tartışılmalı” yanıtını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” sözleri hakkında da konuşan Trump, Macron’un bu yorumunun “nahoş” ve “tehlikeli” olduğunu belirtti. Trump, “Fransa’nın NATO’ya ihtiyacı var, ancak buna rağmen Fransa’nın (ittifaktan) koptuğunu görüyorum” dedi. ABD Başkanı Trump, Almanya’nın NATO’ya “yeteri kadar mali destek vermediğini” de sözlerine ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.