Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet davasında karar açıklandı: Katil Çağatay Aksu’nun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası iyi hal indirimiyle müebbete çevrildi

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin davanın karar duruşması bugün görüldü. Şule Çet’in katili Çağatay Aksu’ya cinayet suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırıdan 10 yıl ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Berk Akand ise 18 yıl 9 ay ceza aldı.

Mahkeme Çağatay Aksu’ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ancak iyi hal indirimi uygulayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi.

Davanın diğer sanığı Berk Akand ise cinayete yardımdan 12 yıl 6 ay, tecavüze yardımdan 5 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan 1 yıl olmak üzere toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

“İstinaf mahkemesine taşıyacağız”

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Şule Çet’in ailesinin avukatlarından Umur Yıldırım, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Burada acılı bir baba var ve çıkan karar her ne kadar babanın acısına bir nebze su serpse de takdir indiriminin uygulanacağını düşünmüyorduk. Bu kararı istinaf mahkemesine taşıyacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.