Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Özdemir’in katil zanlısı olarak tutuklanan Özgür Arduç: “Amacım katliam yapmaktı”

Ordu’da, 3 Aralık Salı akşamı evinin önünde saldırıya uğrayarak öldürülen Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç’un sorguda verdiği ifade ortaya çıktı. İzinli çıktığı yarı açık cezaevine dönmediği belirlenen Arduç, “Sabah birilerini daha öldürmek istedim ama uygun birilerini bulamadım. Amacım katliam yapmaktı” dedi.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i dört kilometre takip ettiği belirlenen katil zanlısı Özgür Arduç MOBESE kameralarından tespit edilmiş ve Altınordu Otogarı yakınlarında yakalanmıştı. Operasyon sırasında polislere de saldıran katil, iki polisi hafif şekilde yaralamıştı.

Katilin emniyette yapılan sorgusunda verdiği ifadeler ise kan dondurdu. Saldırgan cinayeti çaldığı bir bıçakla işlediğini ve yaptığından pişman olmadığını söyledi. Saldırgan ayrıca, üç gün önce cezaevinden izinli olarak çıktığını ve geri dönmediğini anlattı.

Dört kilometre takip etti

Ceren Özdemir’i dört kilometre takip ettiğini söyleyen zanlı, çantasını gasp etmeyi düşündüğünü, kendisinden güçsüz bulduğunu düşünerek evine kadar izlediğini söyledi. Arduç, Özdemir evine vardığı sırada camda bir kadını gördüğünü, Ceren Özdemir’in hemen arkasından binaya girdiğini ve burada genç kadını bıçakladığını itiraf etti. Daha fazla bıçak darbesiyle saldırmak istediğini söyleyen katil zanlısı, ancak birilerine yakalanma endişesiyle bunu yapamadığını ve kaçtığını belirtti. Bir inşaatta saklandığını anlatan katil, sabah birilerini daha öldürmek istediğini fakat uygun birilerini bulamadığını, amacının katliam yapmak olduğunu söyledi.

Çok sayıda sabıkası var

35 yaşındaki Özgür Arduç‘un aralarında cinayet, hırsızlık, yaralama, uyuşturucu kullanmak, uyuşturucu ticareti suçlarının da bulunduğu tam 12 suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Katil zanlısı Özgür Arduç’un ayrıca, 2005’te bir çocuğu öldürdüğü ve yargılanıp hüküm giydiği ortaya çıktı. Cezasının bitmesine yedi yıl kalan Arduç, “açık cezaevine geçme” hakkını kullanarak yarı açık cezaevine geçti. Buradan firar eden katil zanlısı, yakalanıp tekrar kapalı cezaevine konuldu. Fakat Arduç’a, “iyi hal”inden dolayı tekrar açık cezaevine yerleştirilme hakkı verildi. Nakledildiği yarı açık cezaevinden 1 Aralık’ta izinli olarak çıkan katil, izni bitmesine rağmen cezaevine dönmeyerek 3 Aralık günü Ceren Özdemir’i katletti.

Katil zanlısı Özgür Arduç emniyetteki sorgusunun ardından “canavarca hisle öldürme” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Arduç, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sosyal medyada cinayetle ilgili yapılan yorumlar savcılığı harekete geçirdi

Öte yandan, Ceren Özdemir’in ölümünden sonra sosyal medyada yapılan bazı yorumlar Ordu Cumhuriyet Savcılığı‘nı harekete geçirdi. Savcılık, genç kadının yaşam tarzını hedef alıp paylaşımlarda bulunan sosyal medya kullanıcılarına yönelik soruşturma başlattı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şunları söyledi. “Hepimizi yasa boğan Ceren Özdemir’in canice öldürülme eylemi ve şiddeti meşrulaştıran, suçu ve suçluyu öven, suça teşvik eden sosyal medya paylaşımları hakkında hukuki süreç başlatacak ve ilgililerin gerekli cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız. Kamuoyuna duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.