Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Trump görevden alınır mı? Türkiye’yi nasıl etkiler?”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayımladığı yazısında, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin 5 Aralık’ta meclis komisyonlarına azil süreci başlatma talimatı vermesiyle Başkan Donald Trump’ın görevden alınması girişiminin resmiyet kazanmasının Türkiye-ABD ilişkileri üzerindeki olası etkilerini ele aldı.

Trump’ın Kongre tarafından görevden alınması Türkiye’yi çok yönlü etkiler diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Trump’ın 2018 yazında Rahip Brunson’ın tutukluluğu sürerken yayınladığı bir tweet ile ekonomiye verdiği zarar hafızalardayken, Türkiye’nin mali sistemine yönelik yaptırımlar, hem ekonominin kalbi İstanbul, hem siyasetin kalbi Ankara’da uykuları kaçırıyor.
Bunun yanı sıra, Ukrayna konusunda Trump adına aracılık yaptığı iddia edilen önceki New York Belediye Başkanlarından Rudy Giuliani’nin Türkiye’nin ABD’de resmi lobi şirketleri arasında görünen Greenberg Traurig ile irtibatının olduğu iddiaları var. Trump’ın azli durumunda bu bağlantıların üzerine gidilip Türkiye aleyhinde kullanılması ihtimali de mevcut.
Bu tablo, Türkiye’de Erdoğan muhalifi cephede, Trump’ın devrilmesi durumunda Erdoğan’ın önemli bir dış destekçiden yoksun kalacağı değerlendirmesine yol açıyor.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.