Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sıra Türkiye’deki kadınlarda: Şilili feminist kadınların danslı protestosu 8 Aralık’ta Ankara ve İstanbul’da

Şilili feminist grup LasTesis, ülkenin Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde cinsel saldırıları dansla protesto etmiş, sonrasında danslı protesto dünyanın pek çok yerine yayılmıştı. Türkiye’de de Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 8 Aralık’ta Ankara ve İstanbul’da erkek şiddetini danslarla protesto edecek. 

Şilili feminist grup LasTesis erkek şiddetini, “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” vesilesiyle Valparaiso’da, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde dans ederek protesto etmişti. Bu protesto, tüm dünyaya yayıldı ve Fransa, İspanya, Kolombiya gibi ülkelerde kadınlar sokağa çıktı. Türkiye’de de kadınlar, 8 Aralık Pazar günü saat 17.00’de erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto etmek için Ankara’da Kuğulupark’ta, İstanbul’da ise Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşacak. 

Öte yandan Şilili binlerce kadın yine bir araya gelerek Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Ulusal Stadyum‘da erkek şiddetine karşı kitlesel bir protesto gerçekleştirdi. 1973’teki Pinochet darbesi sonrası pek çok insan bu stadyumda tutuklanmış, işkence görmüş ve öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.