Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’da üç ilçenin HDP’li belediye eşbaşkanları gözaltına alındı

Van’ın HDP’li Muradiye ve Özalp ilçe belediye başkanları ve eşbaşkanları ile Başkale Belediye Başkanı terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma” iddiası ile soruşturma başlatılan HDP’li üç belediye başkanına yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Başkale Belediyesi Başkanı Erkan Acar, Muradiye Belediyesi eş başkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan ile Özalp Belediyesi eş başkanları Yakup Almaç ve Dilan Öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltına alınan başkanlar, sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP’den açıklama: “Şiddet ve nefret dolu ellerinizi eş belediye başkanlarımız ve belediyelerimizden çekin”

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında Van’da gözaltına alınan belediye başkanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Van’ın Muradiye, Özalp ve Başkale belediye eş başkanlarının bu sabah gözaltına alındığını hatırlatan Kubilay, gözaltıların ardından uyduruk gerekçelerle aynı nakaratın tekrar edileceğini ve belediyelere kayyum atanacağını söyledi.

Kubilay, kayyum atamaları karşısında sessiz kalınmasını da eleştirerek “Başta batı kamuoyu olmak üzere kitlesel tepkiler gösterilmedikçe, kayyum rejimi yeni belediye gasplarıyla kendini tahkim etmeye, baskılarını artırmaya devam edecektir. Bu iktidar var oldukça farklı olan hiç kimsenin bu ülkede temiz bir siyasi oksijen alması mümkün olmayacaktır“ dedi.

Kubilay, iktidara ise “Şiddet ve nefret dolu ellerinizi eş belediye başkanlarımız ve belediyelerimizden çekin. Ne yaparsanız yapın çoğunluk desteğini yitirmiş, gayri meşru bir iktidar olduğunuz hakikatini saklayamazsınız’’ diye seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.