Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan: “Dilekçeyi 31 Aralık’a kadar teslim edeceğiz ama partimizin kuruluşu 5 Ocak’a sarkabilir”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin13 Aralık Cuma günü kurulacağı belli olurken, Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili de tarih verildi. Babacan’ın partisinin kuruluşunun 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı, ancak hukuki prosedürler nedeniyle 5 Ocak’a sarkabileceği öğrenildi. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine heyet gönderdiği iddialarını dikkate almadıklarını da belirtti.

Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti için yeni bilgiler paylaşıldı. Babacan, dün bir toplulukla gerçekleştirdiği buluşmada partinin kurulacağı tarih konusuna açıklık getirdi. Partinin kuruluş dilekçesinin 31 Aralık’a kadar teslim edilmesinin planlandığı, prosedürler nedeniyle bu tarihin 5 Ocak’a ertelenebileceği belirtildi. Gazeteci İslam Özkan’ın aktardığı bilgilere göre, isim konusunda ise henüz bir karara varılmadı.

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine partinin kuruluşunu engellemeye yönelik heyet gönderdiği iddialarını ise dikkate almadıklarını söylerken istifası sırasında da Erdoğan’ın ayrılmaması yönünde kendisini ikna etmeye çalıştığını, bu çabaların daha sonra da devam ettiğini vurguladı.

Babacan’ın kuracağı partide 300 kişilik ekibin, 24 başlıktaki politika metinleri ve çözüm yolları üzerine çalıştığı öğrenilmişti. Babacan, partide yer alacak isimler hakkında bilgi paylaşmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.