Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Azil süreci – Trump resmi olarak “görevi kötüye kullanma” ile suçlandı

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump‘ı resmi olarak “görevi kötüye kullanmak” ve “Kongre’yi engellemek” ile suçladı. Trump, bu gelişmeye Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk Demokratlar’ın elinde. Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jerrold Nadler, Trump’ın ABD Anayasası’nı ihlal ettiğini, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinin güvenilirliğini sarstığını ve ulusal güvenliği tehlikeye attığını söyledi.

Suçlamalar Temsilciler Meclisi’nde kabul edilirse, ocak ayında azil yargılaması başlayacak. Bu yargılama, Trump’ın kendi partisi olan Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Senato’da yapılacak.

Trump, gelişmelere Twitter üzerinden tepki gösterdi ve resmi olarak suçlanmasını “siyasi delilik” diye nitelendirdi.

Trump başkanlık seçimindeki olası rakibi Joe Biden‘a zarar vermek amacıyla, Ukrayna’da bir doğalgaz şirketinde çalışmış olan oğlu Hunter Biden hakkında yolsuzluk soruşturması açmasını sağlasın diye Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy‘ye baskı uygulamakla suçlanıyor. Trump’ın bu amaçla Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık askeri yardımı ertelediği iddia ediliyordu. İddialar, kimliği henüz açıklanmayan, büyük olasılıkla bir Amerikan dış istihbarat kurumu CIA çalışanı tarafından ortaya atıldı. Trump ise bütün suçlamaları reddediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.