Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ’yle irtibatı bulunduğu iddiasıyla yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verildi

FETÖ üyeleriyle irtibatı bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un davasının dördüncü duruşması bugün yapıldı. Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, FETÖ üyesi polis müdürleri ve askerlerle irtibatı bulunduğu iddiasıyla 2017 yılından beri tutukluydu. Topuz’un yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya Topuz ve avukatları katılırken, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell da takip etti.

Tahliyesini talep etti

Sanık Metin Topuz, tam olarak ne ile suçlandığını bilmediğini, dosyaya sunulan resmi belgelerin suçsuzluğunu ispat ettiğini belirterek tahliyesini talep etti. Topuz, “Ben sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Başka bir ülkeyle bağım yok. Özgürlüğümü ve hayatımın geri kalanını talep ediyorum” dedi. Topuz’un avukatı da müvekkilinin tahliyesini istedi.

Tutukluluk hali devam edecek

Cumhuriyet savcısı ise, Topuz’un kaçma şüphesi olduğunu ve mevcut delil durumuna göre tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Savcı, tanık Feyyaz Öztürk’ün beyanının alınması için de beklenilmesine karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 10 Mart 2020 tarihine ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.