Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na sunuldu; partinin ismi “Gelecek”, amblemi çınar yaprağı oldu

Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin kuruluş başvurusu resmen yapıldı. Davutoğlu’nun ekibinden beş kişi, kuruluş dilekçesini Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na teslim etti.

Heyette yer alan Ayhan Sefer Üstün “Bugün inşallah Türk siyasi hayatına yeni bir parti kazandırıyoruz” dedikten sonra şöyle devam etti:

Bu saat itibarıyla, daha önce de bahsettiğimiz gibi partimizin kuruluşu gerçekleşti ve tüzel kişilik kazandı. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Buradaki alındı belgesiyle birlikte artık kurumsal hale geldik. Türkiye siyasetine yeni bir parti kazandırdık, yeni bir alternatif doğdu. Vatandaşlarımız teveccüh ediyorlar, çok ilgi var partimize. İsmini, logosunu ve kurucular kurulunu inşallah yarın hep birlikte öğreneceğiz.”

Yeni partinin adı “Gelecek Partisi”, amblemi ise çınar yaprağı oldu.

Kurucular heyeti, İçişleri Bakanlığı’na beş araçlık konvoyla geldi. Heyette eski AKP genel başkan yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, eski AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İzzettin Küçük, eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.