Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin 154 kişilik kurucular kurulunda 30 kadın var; Etyen Mahçupyan, eski AKP milletvekilleri ve eski il başkanları da listede

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi‘nin kurucular kurulunda 154 isim yer alıyor. Partinin logosu, çınar yaprağı olacak. Parti genel merkezi de Ankara Beysukent‘te.

Partinin internet sitesi de açıldı. Buradan, parti programı ve tüzüğü ile kurucular listesine ulaşmak mümkün. Gelecek Partisi’nin resmi Twitter hesabından atılan ilk tweette ise güneş gözlüklü yüz emojisi kullanıldı ve TBMM’deki partilerin resmi Twitter hesapları etiketlendi.

Listede sadece 30 kadın var. Kurucular arasında eski AKP milletvekilleri dışında, eski Başbakanlık Danışmanı Etyen Mahçupyan ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in isimleri dikkat çekti.

Kurucular kurulu listesinin en başında Ahmet Davutoğlu yer alıyor:

Listede yer alan bazı isimler şöyle:

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, eski Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, eski Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, gazeteciler Bayram Zilan ve Hasan Taşkın, Hakan Albayrak, Nihal Olçok.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.