Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP kurucularından Mehmet Tekelioğlu yazdı: Abdullah Gül Şehir Üniversitesi için Tayyip Erdoğan’a ne dedi?

AKP kurucularından, 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Ocak Medya internet sitesindeki yazısında İstanbul Şehir Üniversitesi’yle ilgili tartışmaları ele aldı. Abdullah Gül’ün eniştesi olan Tekelioğlu, Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmanın ayrıntılarını anlattı. Tekelioğlu, üniversiteye tahsis edilen Kartal’daki arazinin devir işleminin Erdoğan’ın bilgisi haricinde olamayacağını belirtti.

Yazıya göre Gül, Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı’nın sert açıklamalarının ardından aradı. Gül, Tekelioğlu’na şunları anlattı:

“Ben tartışmaya dâhil olmayı çok istemedim ancak ortada güzel bir üniversite var, saygınlığı yüksek, kontenjanlarındaki doluluk oranı vakıf üniversitelerinin ortalamasının üstünde… Ülkemizin en seçkin hocaları burada görev yapıyor. Açılışını Tayyip Bey ile beraber yaptığımız, Mütevelli Heyet Başkanı olarak hepimizin yakından tanıdığı Ömer Dinçer’in görev yaptığı güzide bir üniversite… Vakıf üniversitelerini denetleyen YÖK’ün raporlarında en ufak bir sıkıntı yok. Düşüncelerimi başka bir mecrada açıklayabilirdim ama maksat üzüm yemek olsun dedim ve Tayyip Bey’i aradım. Kendisine de ‘Siz bir çözüm yolu bulabilirsiniz, devir işlemini yanlış bulmakta haklı olabilirsiniz, ama hukuk içinde bir çözüm üretilebilir, mesela şartları olgunlaştırılmış yeniden tahsis düşünülebilir’ dedim. Sonra da: ‘Üniversite kendi gelirleriyle borcunu ödeyebileceğini söylüyor, bunu Ömer Dinçer de teyit ediyor, Halk Bankası’yla üniversite daha önce anlaşmıştı, kaldı ki teminatlar da yeterli, bu kolaylık başka işletmelere gösteriliyorsa bir üniversite bunu haydi haydi hak eder, bu çerçevede bir çözüm bulunabilir’ diye ilave ettim. Hukuk dışı bir yol önermek aklımdan bile geçmez.”

Erdoğan, aralarında Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin ve Gül’ün de bulunduğu isimleri dolandırıcılıkla itham ederken şu ifadeleri kullanmıştı:

Tabii bizi halef selef olduğumuz Cumhurbaşkanı aradı. Dedi işte ‘Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz.’ Kendisine dedim ki ‘Temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. Hamdolsun 17 yıldır bizim dönemimizde, bizim bankalarımızın hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız.”

Tekelioğlu, “Kartal’daki arazinin devir işlemi Erdoğan’ın bilgisi haricinde olabilir mi?” diye sordu ve yazısını şöyle bitirdi:

“Tayyip Bey’in öyle bir muradı olmadığı iddia edilebilirse de medyada kendini bilmez bir grup Abdullah Gül’ü de dolandırıcılardan biri diye saymakta çok pervasız. Ancak kavrayamadıkları bir şeyler var: Tayyip Bey ile geçmişte bir arada olmuş ya da bundan sonra bir arada olacak ve beraber iş yapacaklara ‘Dikkat edin, bir gün benzeri ithamlar sizin de başınıza gelebilir’ yollu takılmalarının doğrudan Tayyip Bey’i ilzam ediyor oluşu… Sizce Tayyip Bey de bunu murat ediyor olabilir mi, yoksa bunlar bazı akılsızların işi mi?”

Tekelioğlu’nun yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.