Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Gelecek seçim partiler değil, cepheler arasında olacak”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi‘nin kurulmasının ardından ve Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti beklenirken oluşan siyasi tabloyu yorumladı.

AK Parti’den soğuyan ama HDP, CHP veya İYİ Parti’ye oy vermek istemeyen muhafazakâr/dindar Kürt seçmen için Davutoğlu ve Babacan gibi iki seçenek daha var artık siyaset sahnesinde” diyen Yetkin, anketlerin henüz Davutoğlu ve Babacan’ın yüzde 10 barajını aşabileceğini göstermediğini belirtti. Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“İster erken, ya da zamanında yapılsın, fark etmez… Gelecek seçim partiler değil, cepheler arasında olacak. Bir yanda bütün yürütme yetkilerinin tek elde, cumhurbaşkanının elinde toplandığı, Meclis’in ve yargının ikinci planda kaldığı mevcut sistemin devamına oy isteyecek cephe var. Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışacak olan bu cephe Erdoğan’ın adaylığına mahkûm görünüyor, çünkü Erdoğan’ın şahsına güven, partisine duyulan güvenin epey üzerinde. O cephenin Erdoğan dışında bir adayla yol alması mümkün görünmüyor.
Diğer yanda ise geliştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinden, Meclis’in güç kazanmasından, yargının hükümet etkisinden çıkmasından yana olan partiler var; onların ortak paydası ise Erdoğan’ı seçtirmemek olacak. Bu cephenin adayının kim olacağı o kadar önemli değil gibi; bu cephenin yüzde 50+1’i bulacak genişlikte kurulabilmesi önemli.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.