Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “ABD ile kafa kafaya, tam gaz gidiyoruz”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 15 Aralık gecesi bir televizyon kanalındaki canlı yayında ABD’nin Türkiye’ye karşı atmaya hazırlandığı adımlara karşı gerekirse İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılacağını söylemesinin ardından Türk-Amerikan ilişkilerinin nasıl sonuçlara gebe olduğunu değerlendirdi.

“Bu, Türkiye’nin ABD’ye bu şiddette ilk kafa tutuşu olmayacak. Geçmişte, 1974 Kıbrıs Harekâtı ve afyon ekim yasağı nedeniyle 1975’te ABD Kongresi Türkiye’ye silah ambargosu ilan ettiğinde, (o zaman Kürecik’te mevcut radar yoktu ama) İncirlik üssü, hem de muhalefetin Amerikancı olarak eleştirdiği Süleyman Demirel tarafından kapatılmış, yeni bir anlaşma yapılana dek üç yıl kapalı kalmıştı. Bu ihtimalin bir süredir Amerikan ordusu tarafından da değerlendirildiği ve önlemler alındığı medyaya yansımış durumda.
Geçenlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ima edilen İncirlik ve Kürecik’in kapatılması ihtimalinin, şimdi Cumhurbaşkanı tarafından açıkça söylenmesi, artık Ankara’nın da S-400 nedeniyle ABD yaptırımlarının gerçekten geleceğine inandığını gösteriyor”
diyen Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.