Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Varto ve Bulanık belediye eşbaşkanları görevlerinden alınarak gözaltına alındı

Muş’un Varto ilçesinin HDP’li belediye eşbaşkanları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın ile Bulanık Belediyesi eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınmalarının ardından gözaltına alındı. Gözaltılara gerekçe olarak, başkanlar hakkında yürütülen soruşturmalar gösterildi. Emniyete götürülen belediye eşbaşkanlarının işlemleri devam ediyor.

HDP’den açıklama: “Bu bir siyasi soykırım operasyonudur”

Görevden alma ve gözaltıların ardından HDP’den yapılan açıklamada, “Varto Belediyesi eşbaşkanlarımız Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın ile Bulanık Belediyesi eşbaşkanlarımız Eylem Saruca ve Adnan Topçu, siyasi soykırım operasyonları sonucu gözaltına alındı. Saldırılarınız, bizi mücadele etmekten alıkoyamayacak” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.