Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref idama mahkum edildi

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref vatana ihanet suçlamasıyla idama mahkum edildi. Müşerref 1999-2002 yılları arasında başbakan, 2001-2008 yılları arasında cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı.

Pakistan hükümeti, 2007 yılında olağanüstü hal ilan eden Pervez Müşerref‘in anayasanın 6. maddesini ihlal ettiğini ileri sürerek vatana ihanet suçlaması ile hakkında dava açmıştı. Eski cumhurbaşkanı, 2 Ocak 2014’te görülen davanın üçüncü duruşmasına katılmak üzere yola çıktığında kalp krizi geçirmişti. Ravalpindi’deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü’ne kaldırılan Müşerref’in tedavisine devam ediliyordu. Müşerref , 24 Aralık 2013’ten bu yana görülen davada ilk kez 18 Şubat’taki 20. duruşmaya katılmış ancak herhangi bir savunma yapmamıştı.

Pervez Müşerref ayrıca, eski Belucistan Eyaleti Valisi Navab Ekber Bugti’nin öldürülmesini emrettiği iddiasıyla da yargılanmış ve suçsuz bulunarak beraat etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.