Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yönetim kurulunu belirleyen Gelecek Partisi Kurucular Kurulu, Anıtkabir’i ziyaret etti

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ilk toplantısını Bilkent Otel’de gerçekleştirdi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan partinin yönetim kurulu belli oldu. Davutoğlu, toplantıya katılan 132 üyenin tamamının oyunu alarak Gelecek Partisi Genel Başkanı seçildi. Kurucular kurulu toplantısında genel başkanın yanı sıra yönetim kurulu, etik kurulu, disiplin kurulu üyeleri de seçildi. Yönetimi 60 asil üye ve 40 yedek üye oluşturdu.

Gelecek Partisi’nin yönetimine Etyen Mahçupyan, Nihal Olçok, Selçuk Özdağ, Yusuf Ziya Özcan, Feramuz Üstün, Ayhan Sefer Üstün, Hakan Albayrak, Selim Temurci, Cuma İçten, Mustafa Nedim Yamalı, Abdullah Başçı ve İzzeddin Küçük‘ün de aralarında bulunduğu 60 kişi seçildi.

Gelecek Partisi yönetimi, toplantının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Davutoğlu, deftere şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığınız istiklal meşalesinin 100’üncü yıl dönümünde Cumhuriyet nesillerine hedef olarak gösterdiğiniz ‘muasır medeniyeti aşma’ idealini hayata geçirmek üzere yola çıkan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyeleri olarak huzurunuzdayız. Demokrasi tarihimizde yeni bir ümit olarak doğan partimiz, her zaman milletimizin vicdanı ile hareket edecek ve gelecek nesillerin müreffeh bir geleceğe yürüyebilmesi için gece gündüz çalışacaktır. Ülkemiz payidar, devletimiz daim olsun. Ruhun şad olsun.”

Partisinin kurucular kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Şehir Üniversitesi’yle ilgili sözlerine dair açıklamalar da yapan Ahmet Davutoğlu, “Neden hukuki süreç başlatılamıyor biliyor musunuz? Çünkü benim başbakanlığım döneminde Halkbank’tan Şehir Üniversitesi’ne bir gram kredi verilmedi. Ben ‘Kredi verin’ demedim. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı yine birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Lütfen kenara çekilip muhasebe yapsın” dedi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başbakanlık görevinden istifasına dair sözlerine ise şöyle yanıt verdi: “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık arasında bir çatışma doğmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur, bu hukuk bozulmasın diye yaptım. Aramızdaki mutabakatın gereği bunu yaptım.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gelecek Partisi ile ilgili “Benden 20 milletvekili isteseler veririm” sözlerini de değerlendiren Davutoğlu, “O, geçmişteki bir uygulamaya atıfta bulunuyor. Ben siyasette doğal seyir içinde olmayan hiçbir şeye başvurmadım. İhtiyaç da olmayacağını düşünüyorum. Milletimiz bize ne takdir ederse başımızın üzerinde yeri var. Biz herhangi bir şekilde zorlukla karşılaşırsak herkesle demokratik ittifak yaparız. Her kesimle. AK Parti’nin doğru gördüğümüz her hareketini destekleriz. AK Parti bizi ihraç ederek köprü attı, biz köprü kuracağız” dedi.

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu ve Politika İzleme Kurulu üyelerinin seçiminin ise haftaya yapılacağı öğrenildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen eylül ayında Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selim Temurci ile birlikte basın toplantısı düzenleyip AKP’den istifa etmişti. Davutoğlu, 13 Aralık’ta Ankara Bilkent Otel’de Gelecek Partisi’nin kuruluşunu duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.