Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık ile söyleşi: “Rusya, Türkiye’nin Libya meselesini dönüp dolaşıp İdlib konusuna bağlayacak”

Türkiye 27 Kasım’da, iç savaşın sürdüğü Libya’daki taraflardan biri ile, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı Ulusal Uzlaşı Hükümeti’yle, deniz yetki alanlarını sınırlandırma ve güvenlik işbirliği anlaşmaları imzaladı. Bu anlaşmalar ne anlama geliyor, neden yapıldı ve ne gibi sonuçları olabilir? Konuyu Rusya’nın politikalarını yakından izleyen uluslararası ilişkiler uzmanı Yörük Işık ile konuştuk. Türkiye, Suriye’de olduğu gibi, Libya’daki savaşta da Rusya’nın karşısındaki tarafı destekliyor. Suriye’de Rusya’ya diyet ödeyerek hareket alanı bulan Türkiye, bunu Libya’da da bir kez daha yapabilecek mi? Yörük Işık, bu kez bedelin çok daha ağır olabileceğine dikkat çekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.