Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin: “Trump imzaladı. Deniz bitti bitiyor. Şimdi ne olacak?”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2020 Savunma Bakanlığı bütçesi kapsamında Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararlarını yazdı. Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ı kendisi gibi tek yetkili sanarak Kongre’yi aradan çıkartıp ABD ile her sorunu çözeceğini düşündüğünü ama bunun gerçekleşmediğini, Trump’ın Kongre karşısında çaresiz kaldığını söyledi.

Yetkin, Kongre’nin Trump’tan Türkiye’ye karşı istediği yaptırımlarla ilgili “Rusya’dan S-400 alımı nedeniyle, Türkiye’nin CAATSA olarak bilinen ‘Rakiplere Karşı Yaptırımlar Yoluyla Karşı Durma’ yasası kapsamına alınarak askeri ve ekonomik yaptırım uygulanması. Trump’ın bu durumda ‘180 günden’ yani 6 aydan geç olmamak üzere, 12 yaptırım maddesinden en az beşini uygulaması bekleniyor” diye yazdı.

Yaptırımların Türkiye’nin egemenlik haklarına ağır bir saldırı olduğunu söyleyen Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.