Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Özdemir’in davası görülüyor: Sanık Özgür Arduç için üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç’un “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılanmasına bugün başlanacak. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya sanık Arduç, güvenlik gerekçesiyle SEGBİS üzerinden katılacak.

Ordu’da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir‘i bıçaklayarak öldüren, yakalandıktan sonra iki polis memurunu yaralayan Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame hazırlanmış ve üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. 

Saat 10.00’da Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmada zanlı Özgür Arduç “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek” suçundan hâkim karşısına çıkacak.

Katil zanlısı Arduç, “güvenlik” gerekçesiyle ve Ceren Özdemir’in ailesiyle karşı karşıya gelmemesi için duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Van‘da tutuklu bulunduğu cezaevinden görüntülü olarak bağlanacak.

İddianamede, “şüphelinin suçlu kişiliği, suçu işleyiş amacı, maktulün daha önce hiç tanımadığı, rasgele seçtiği bir kişi olması, savunmasında pişman olmadığını ve Ceren Özdemir’in ölmesinden memnun olduğunu beyan etmiş olması ve yakalanması sonrasında kendisini linçten kurtaran polis memurlarına karşı da öldürme amacıyla bıçaklı saldırıda bulunması hususları da gözetilerek” Arduç’un ceza indiriminden yararlanmaksızın cezalandırılması istendi.

Duruşmayı, Ceren Özdemir’in ailesini temsilen Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz ve onlarca avukat takip edecek. Sanık Arduç’u ise Ordu Barosu’ndan zorunlu müdafilik kapsamında bir CMK avukatı temsil edecek.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık’ta Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı olarak gözaltına alınan Özgür Arduç tutuklanmıştı.

İlk ifadesinde Özdemir’i yaklaşık dört kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, “Ceren’i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma, öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. ‘Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim’ diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.