Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “80 binin üzerinde İdlibli ülkemiz sınırına doğru göçe başladı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İlim Yayma Ödül Töreni’ne katıldı. Türkiye’nin dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, 80 binin üzerinde İdlibli’nin Türkiye sınırlarına doğru göç etmeye başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli gelire oranla dünyada özellikle en az gelişmiş ülkelere en fazla desteği veren ülkenin Türkiye olduğunu ileri sürerek, “Birileri sadece lafını yapıyor. OECD’nin açıkladığı rakamlar ortada. Bir numara biziz” dedi.

Türkiye‘nin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını daha kaldıramayacağının altını çizen Erdoğan şunları söyledi:

“4 milyon insanın yaşadığı İdlib’deki son katliamlar sebebiyle bu bölgede tekrar ciddi bir hareketlilik oluştu. Bombardımandan kaçan 80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırlarına doğru göç etmeye başladı. Şayet İdlib halkına yönelik vahşet son bulmazsa bu sayı daha da artacaktır.

“Türkiye göç yükünü tek başına taşımayacaktır”

Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır. Bizim maruz kalacağımız baskının olumsuz yansımaları, başta Yunanistan olmak üzere tüm Avrupalı ülkelerin de hissedeceği bir konu olacaktır. Bu durumda 18 Mart mutabakatından önce yaşanan sahnelerin tekrarlanması kaçınılmazdır.

“Saldırıların son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz”

Biz Rusya nezdinde saldırıların son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz. Yarın bir heyeti Moskova’ya gönderiyoruz, görüşmeleri yapacaklar ve alınacak neticeye göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.