Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hediye Levent ile söyleşi: “İdlib’deki operasyonlar devam ederse, Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığı için riskli bir dönem başlar”

Suriye ordusu geçen hafta başında cihadcı militanların kontrolündeki İdlib vilayetine Rusya’nın hava desteği ile yeni bir operasyon başlattı. Hafta sonunda Birleşmiş Milletler yaklaşık 25 bin kişinin operasyon nedeniyle bölgeden ayrıldığını duyururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise pazar günü (22 Aralık) Türkiye sınırına doğru kaçanların sayısını 80 bin olarak verdi. Türkiye’nin İdlib’de 12 gözlem noktası bulunuyor. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Suriye uzmanı gazeteci Hediye Levent, operasyonların devam etmesi halinde yaşanabilecek gelişmeleri anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.