Süper Lig’de sezonun ilk yarısının son derbisi olan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının kazananı, sarı-lacivertli ekip oldu. Fenerbahçe 14 yıldır yenilmediği Kadıköy’de seriyi sürdürdü ve Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti.
Fenerbahçe’nin golleri Max Kruse (penaltı), Ozan Tufan ve Vedat Muriqi’den geldi. Beşiktaş’ın tek golünü ise Atiba Hutchinson kaydetti.
#BurasıKadıköy BURADAN ÇIKIŞ YOK! 👊 pic.twitter.com/Vde132WlWo
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) December 22, 2019
Maçtan sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, basın toplantısına Kaptan Emre Belözoğlu ile birlikte katıldı ve soru almadan, hafta içi basında çıkan milli futbolcuyla kavga ettikleri yolundaki haberleri yalanladı.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise maç sonu yaptığı açıklamalarda çıkan haberlere istinaden “Çok uğraşılıyor ama bir türlü karıştıramıyorsunuz bizi” dedi.
İyi haftalar Büyük Fenerbahçe Ailesi 💛💙
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) December 23, 2019
“Bizi karıştıramayacaksınız!” pic.twitter.com/smC4W1ECxW
Beşiktaş cephesinde ise Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Rakip bizden daha fazla istedi, daha fazla mücadele etti ve kazandı. Bu tarafını gerçekçi olarak söylememiz gerekiyor. Bireysel performanslardan memnun değilim, bunun sayısı oldukça fazla” açıklamasını yaptı.

Süper Lig’in 16. haftası bu akşam oynanacak İH Konyaspor-Trabzonspor ve Yukatel Denizlispor-Aytemiz Alanyaspor maçları ile son bulacak.
Haftanın maç sonuçları şöyle:
