Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fehim Taştekin ile söyleşi: “Hatalarla dolu Libya politikası Doğu Akdeniz’deki enerji kavgasıyla ilişkilendirilince, iç siyasete tüketim malzemesi doğmuş oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011’den bu yana iç savaşın hüküm sürdüğü Libya’ya asker gönderilmesine olanak tanıyan tezkerenin yeni yılın ilk günlerinde TBMM’de oylanıp kabul edilmesini beklediğini söyledi. Erdoğan “Davet edildiğimiz yere gideriz. Bir davet var buna icabet ederiz” dedi. Hemen ertesinde de, Libya’da Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin bir yetkilisi, isim vermeden, Türkiye’den resmen hava, kara ve deniz desteğinin istendiğini açıkladı. Konuyu bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Fehim Taştekin ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.