Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sözcü gazetesi davasında karar: Emin Çölaşan, Necati Doğru ve beş çalışana hapis cezası verildi

Sözcü gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik açılan “FETÖ’ye yardım” davasında karar açıklandı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, gazetenin sahibi Burak Akbay, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Necati Doğru ve Emin Çölaşan‘ın da aralarında bulunduğu dokuz sanık yargılandı.

Mahkeme, Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Gazetenin yurtdışında yaşayan sahibi Burak Akbay’ın dosyasının ayrılmasına karar verilirken Mediha Ongun beraat etti.

Hakkında ceza kararı verilen sanıklar için temyiz süreci başlayacak.

Savcılık, davanın 18 Nisan’da görülen duruşmasında sunduğu mütalaada, Burak Akbay’ın dosyasının ayrılmasını, Metin Yılmaz, Necati Doğru, Emin Çölaşan, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli’nin “silahlı terör örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istemişti.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, gazetenin sahibi Burak Akbay, muhabir Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli ve internet sitesinin eski sorumlu müdürü Mediha Olgun hakkında “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla dava açmıştı.

Hazırlanan ikinci bir iddianameyle Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlamadan dava açılmıştı. Her iki dava da İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.