Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji’nin devriyle ilgili açıklama yaptı: “Görüşmeler olumlu, devir işlemi başladı”

Türkiye’nin en köklü özel okullarından Doğa Koleji’nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı’na devredileceği açıklandıktan sonra sürecin nasıl ilerleyeceği, öğretmen ve öğrencilerin mağduriyetlerinin ne zaman son bulacağı belirsizdi.

İTÜ Vakfı, bugün yaptığı açıklamayla bu belirsizliğe son verdi. “Doğa Koleji, İTÜ ailesi bünyesinde yer alacak” başlıklı açıklamada devir kararı şöyle duyuruldu: “Doğa Koleji, İTÜ ailesi bünyesinde yer alacak. Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı vermiştir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır.” 

Devir işleminin detaylarının ilerleyen süreçte açıklanacağı belirtilen açılamada, “Sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a şükranlarımızı sunarız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.