Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da yangınlardan kaçan 4 bin kişi sahillerde mahsur kaldı

Avustralya’da orman yangınları devam ederken, insanlar yangından korunmak için sahillere akın etti. Viktorya eyaletindeki binlerce insan sahillerde mahsur kaldı.

Avustralya‘nın Viktorya Eyaleti Olağanüstü Hal Komiseri Andrew Crisp, gazetecilere sahilde 4 bin kişinin mahsur kaldığını açıkladı. 

Sahilde mahsur kalan Avustralyalılar.

Yeni Güney Galler eyaleti sakinleri de yangından kaçarak tatil beldeleri Bermagui ve Batemans limanlarına sığındı.  

Avustralya’da termometreler rekor seviyeleri gösteriyor. Aşırı sıcaklarara kuraklık da eklenince, orman yangınlarının önüne geçilemiyor. 

Yangınlardan en kötü etkilenen eyalet ise Yeni Güney Galler oldu. Eyalette 4 milyon hektardan fazla alan yandı ve 900’den fazla ev tahrip oldu.

Yetkililer Yeni Güney Galler’de iki kişinin daha yangın sebebiyle hayatını kaybettiğini ve dört kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Avustralya’da yangınlar yüzünden toplam 12 kişi hayatını kaybetti. 

Yangınlar eyaletin yaklaşık 100 farklı noktasında çıktı. Yangınların yarıya yakını henüz kontrol altına alınmış değil ve insanların hayatlarını tehdit etmeye devam ediyor. Alevlerin boyunun 70 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

Sidney’in güneybatısındaki küçük Balmoral şehri de yangından çok şiddetli etkilendi. En çok ev bu bölgede tahrip oldu. 

Yangınlardan dolayı ortaya çıkan duman yüzünden Sidney’de yoğun bir hava kirliliği yaşanıyor.

Avustralya’da 1 Temmuz’dan beri en az 3 milyon hektar alan yandı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 2018’de çıkan yangınlarda 1,8 milyon hektar alan, 2019 Amazon yangınlarında ise tahmini 900 bin hektar alan kül olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.