Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da fundalık yangınları durdurulamıyor: Binlerce kişi evini terk etti, en az 9 kişi öldü, 4 kişi kayıp

Avustralya’nın Viktorya ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde durdurulamayan fundalık yangınlarının dumanının Yeni Zelanda’ya kadar ulaştığı söyleniyor. Şu ana kadar yangın sonucu dokuz kişi yaşamını yitirirken, dört kişi kayıp ve en az 200 ev ve işyeri yangında kül oldu. Yangınlarda ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Yaz mevsiminin henüz başı olmasına rağmen her gün sıcaklık rekorları kırılan Avustralya’da Noel’den bu yana artan orman yangınları sonucu binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Malau sahilinde yangından kaçan en az bin kişi geceyi plajda geçirdi.

Gökyüzünü kızıla boyayan yangından kaçmak için bazı bölge sakinleri çareyi denize açılmakta buldu.
Yangın ve sıcaklardan sadece insanlar değil hayvanlar da etkileniyor. Bir bisikletçinin elinden su içmek için bisiklete tırmanan koala da bu canlılardan biriydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.