Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’ne saldırı – Dr. Arzu Yılmaz: “ABD ve İran asıl gündemlerine döndü, kaybeden Irak olacak”

ABD ile İran, Irak’ta bir vekalet savaşına mı başladı? Bağdat’taki Amerikan Büyükelçiliği’ne İran destekli oldukları bilinen Şii milis grupları tarafından düzenlenen saldırı, bu iki ülke arasındaki güç mücadelesinin Irak’ta odaklandığının kanıtı gibi. Gelişmeleri Medyascope’a yorumlayan siyasetbilimci Dr. Arzu Yılmaz, bu kavgada asıl kaybedenin Irak olacağını söylüyor.

Yılmaz, IŞİD ile mücadele kapsamında ABD ve İran’ın bir süre birbirlerine tahammül eder gibi göründüklerini belirterek, bu terör tehdidinin göreceli olarak azalmasıyla, asıl gündemlerine döndüklerini savundu. İran’ın Irak’taki etkisini sonlandırmayı amaçlayan ABD’nin bu konuda başarılı olmasının imkansız göründüğünü söyleyen Yılmaz, Irak’ın kaosa sürüklenmesinin ihtimal dahilinde olduğunu vurguladı. Yılmaz’a göre Irak’ta istikrar, İran olmadan mümkün değil.

Dr. Arzu Yılmaz’ın değerlendirmesinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.