Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: 2019’da yılın olayı – İstanbul seçimi

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda kamuoyuna sunduğu “2019 yılının en önemli olayı” anketinin sonuçlarını değerlendirdi.

“Ortaya çıkan sonuçlara bakarak, İstanbul seçim tekrarı ve genel olarak yerel seçimleri, ekonomik sıkıntıların da ötesinde önemde algılandığını söylemek mümkün. Nitekim ilk beşte yer alan maddelerden Davutoğlu’nun AK Parti’den toplu bir kopuş sonucu parti kurması ve HDP’li belediye başkanlarının görevden alınıp tutuklanması gibi konular da bir şekilde siyasetin 31 Mart yerel seçimleri sonrasında farklı akmaya başladığı, dönüm noktası olduğu algısına işaret ediyor.
Suriye’deki PKK/YPG varlığına karşı ABD ile ters düşmeyi göze alarak girişilen Barış Pınarı Harekâtı ve yine ABD ile Rus S-400 füzeleri üzerine yaşanan F-35 ve yaptırım krizleri ise ilk beşte yer almasına karşın, tercihleri belirlemede siyaset ve ekonomi gündemi kadar etkili olmamış. Bu da yakıcı dış politika ve güvenlik konularının, ülke geleceğini belirleyecek önemine karşın, tercihlerde iç siyaset ve ekonomi kadar önemli algılanmadığı şeklinde yorumlanabilir.
Bu sonuçlar aynı zamanda 2020’de gündemin tek bir konuya yoğunlaşmak yerine iç siyaset, ekonomi ve dış siyasetin bir karışımı olacağına dair ipuçları veriyor. Zor bir yıl olacağa benziyor”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.