Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Libya derken Irak da patladı

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Irak’ın başkenti Bağdat’ta, protestocuların Yeşil Bölge’deki ABD Büyükelçiliği’ni basıp ateşe vermesi sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“ABD’nin 2003’teki işgaliyle Irak’ı İran’a gümüş tepside ikram ettiği her geçen gün biraz daha açığa çıkıyor. TBMM’nin 1 Mart 2003’te AK Parti hükümetinin ABD askerlerinin Irak’ın işgali için Türkiye topraklarını kullanma izin talebini reddetmesindeki isabet de zaman geçtikçe daha iyi anlaşılıyor” diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“[…] Gayet karışık ve riskli bir tablo var Libya’da. Öte yandan Türkiye’nin ‘Berlin Süreci’ diye bilinen Almanya girişimindeki Libya diplomasisinin bir parçası olduğu da unutulmamalı. İşte bu tabloyla karşı karşıyayken patlayan Irak krizi, Türkiye’yi Orta Doğu’daki bir sorunun daha komşusu yaptı.”

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.