Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: İdlib’de okula yapılan saldırıda 5’i çocuk en az 9 kişi hayatını kaybetti

Suriye’de, rejime bağlı güçler İdlib’in Sarmin bölgesindeki bir okulu Toçka taktik balistik füzesiyle vurdu. Okula ve çevresine yapılan saldırılarda beşi çocuk, ikisi kadın en az dokuz kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. 

Suriye’de rejime bağlı güçler tarafından dün hedef alınan okul binasında evsiz insanlar da yaşıyordu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi‘nin (SOHR) yaptığı açıklamada, durumu kritik olan yaralılar nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Saldırı yapılan okul.

31 Ağustos 2019’da Türkiye ve Rusya’nın anlaşması üzerine Esad rejimi İdlib’de ateşkes ilan etmişti. Ancak ateşkesten bu yana ölü sayısı 1338 kişiye yükseldi. Rejim güçleri ve Rusya tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 88’i çocuk, 64’ü kadın olmak üzere 322 sivil öldürüldü. İdlib‘e yönelik aylar süren hava saldırılarının ardından Rusya ve Esad rejimi 20 Aralık 2019’da kara saldırısı başlatmıştı.   

SOHR’nin açıklamalarına göre kara saldırıları sırasında 26’sı çocuk, 22’si kadın toplam 86 kişi öldürüldü. Rejimin ele geçirdiği bölgeleri hedef alan muhaliflerin açtığı ateşlerde ise beşi çocuk, ikisi kadın olmak üzere 14 sivil hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.