Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

General Kasım Süleymani’ye Bağdat Havaalanı’nda suikast – İran Dışişleri Bakanı Zarif: “ABD haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır”

İran Devrim Muhafızları’nın önde gelen isimlerinden, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD Başkanı Donald Trump‘ın talimatı ile Bağdat Havaalanı’na düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmesi üzerine İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ilk tepkisini Twitter’dan gösterdi. Zarif “ABD uluslararası bir terör eylemiyle, IŞİD, El Nusra ve El Kaide gibi örgütlerle en etkin şekilde savaşan gücün lideri General Süleymani’yi hedef alarak ve öldürerek çok tehlikeli ve aptalca bir risk aldı. ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.