Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Libya tezkeresi – Metin Gürcan ile söyleşi: “Türkiye, Rusya ile Suriye’de yürüttüğü Astana benzeri süreci, Libya’da da hayata geçirmeyi umuyor”

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani’yi hedef alan suikast saldırısı ile Türkiye’nin Libya’ya muharip güç göndermesine olanak tanıyan cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabulünü Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve güvenlik analisti Dr. Metin Gürcan yorumladı. Gürcan, ABD’nin Süleymani’yi hedef gözeterek öldürmesinin provokatif bir adım olduğuna dikkat çekerken; Ankara’nın, Libya stratejisini netleştirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin’in 8 Ocak’ta yapacağı görüşmeden çıkacak sonucu beklediğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.