Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Kılıçdaroğlu, ‘AKP ikiz doğuruyor’ dedi”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayımladığı yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Ocak günü basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda dile getirdiği, AKP’den çıkan yeni partiler ile ilgili değerlendirmelerine yer verdi.

“Kılıçdaroğlu’na göre, toplum giderek parti ayrımı olmaksızın iki anlayış etrafında toplaşıyor: ‘Demokrasiden yana ve tek adam rejiminden yana’ olanlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bütün kararları kendisinin aldığını, 18 yıldır istediği yasayı çıkarmakta hiçbir engelle karşılaşmadığını, ama ’18 yılın sonunda Türkiye’nin sorunlarının çözülemediğinin görüldüğünü’ söylüyor” diyen Murat Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Babacan’ın girişimlerini ‘demokrasiden yana’ safta olarak görüyor. Hatta İYİ Parti ile kurdukları Millet İttifakı’yla ‘benzerliği yüzde 99’ diyor; bu benzerliği de her iki girişimin de parlamenter sisteme geçiş, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne dayalı yeni ve demokratik bir anayasa isteğine, adil seçim sistemi isteğine bağlıyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.