Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tepkiler geri adım attırdı: İstanbul Üniversitesi yönetimi yemekhane kararını kaldırdı

İstanbul Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin protestoları nedeniyle daha önce aldığı karardan geri adım atarak kampüste sabah kahvaltısını kaldıran ve indirimli öğünü teke düşüren uygulamadan vazgeçildiğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) yönetiminin 30 Aralık 2019’da aldığı sabah kahvaltısını kaldırma ve indirimli öğünü teke düşürme kararı üniversite öğrencileri arasında büyük tepkiye neden olmuştu. Kararı protesto eden ve iptali için dilekçe vermek isteyen öğrencilere Merkez Kampüs önünde polis müdahale etmişti.

https://twitter.com/istanbuledutr/status/1213944876112453632

İÜ Rektörlüğü’nden dün gece yapılan açıklamada, öğrencilerin yoğun talebi nedeniyle uygulamadan vazgeçildiği duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

“2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.

Gelişmeleri yakından takip eden, öğrencilerimizin dilekçelerini değerlendiren ve taleplerini dinleyen Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.

Rektörlüğümüz öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirmiş, diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağlamıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.