Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kasım Süleymani suikastı – İran, ABD ordusu ve Pentagon’u terör örgütü ilan etti

İran parlamentosu, Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile Amerikan ordusunu terör örgütü ilan eden bir yasa tasarısını kabul etti. ABD’nin Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi suikast saldırısıyla öldürmesi üzerine kabul edilen tasarıda, ülke savunmasını güçlendirmek üzere Devrim Muhafızları’na 200 milyon euroluk ödenek verilmesi de isteniyor.

Kasım Süleymani geçen cuma günü, Bağdat havalimanında, Iraklı milis gücü Haşdi Şabi’nin ikinci komutanı Ebu Mehdi El Mühendis’in de aralarında bulunduğu beraberindeki altı kişi ile birlikte öldürülmüştü. Vaşington yönetimi Süleymani’nin öldürülmesi emrinin bizzat Başkan Donald Trump tarafından verildiğini açıklamıştı. ABD de geçen nisan ayında İran’ın ulusal ordusu Devrim Muhafızları’nı yabancı terör örgütleri listesine almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.