Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koza-İpek Holding davasında karar çıktı: Akın İpek’in annesi Melek İpek’e toplam 11 yıl 8 ay hapis

FETÖ davasının firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek’in de aralarında olduğu 20 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Melek İpek’e, “terör örgütüne üyelik” suçundan 7 yıl 6 ay, Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan da 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katıldı. Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından hüküm açıklandı. “Terör örgütüne üye olmak”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “güveni kötüye kullanmak” suçlarından yargılanan tutuklu sanıklardan Cafer Tekin İpek‘e toplam 79 yıl 8 ay 21 gün hapis ve 250 bin lira adli para cezası verildi. Sanıklardan Melek İpek, “terör örgütüne üyelik” suçundan 7 yıl 6 ay yıl hapse mahkûm edildi. Melek İpek’e, Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis ile 104 bin 100 lira para cezası verildi.

Diğer sanıklara 2 yıl 1 ayla, 6 yıl 3 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verilirken, yargılaması tamamlanan sanıkların şirketlerdeki hisselerinin hazineye devredilmesine hükmedildi. Mahkeme ayrıca, aralarında Akın İpek’in de olduğu firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına ve şirketlerde bulunan hisselerindeki kayyum kararının devamına karar verdi.

Ne olmuştu?

Koza-İpek Holding’e yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 77 yıl hapis cezası istenen Hamdi Akın İpek‘e, ‘‘terör örgütü yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapma’’ suçlamaları yöneltildi. İpek’in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketi Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmişti. Koza Holding yöneticisi Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verilmiş ve pasaportuna el konulmuştu. İngiliz makamları tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılarak mahkemeye sevk edilen İpek’in, Londra’dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalması yasaklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.