Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tesla Amerikan tarihinin en değerli otomobil şirketi oldu

Girişimci Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi Tesla dün hisselerinde yaşanan yüzde 5’lik yükseliş ile birlikte piyasa değeri 85 milyar dolara ulaşarak en değerli otomobil şirketi oldu. Bu rekor daha önce 1999 yılında 80.8 milyar dolarlık değere ulaşan Ford’daydı. Tesla’nın hisse senetlerinin toplam değeri iki Amerikan otomotiv devi Ford ve General Motors’un (GM) toplam değerini aşsa da Japon Toyota ve Alman Volkswagen’i geçemedi. Toyota’nın işlem gören toplam hisse değeri 323 milyar dolar, Volkswagen’in toplam hisse değeri ise 98 milyar dolar civarında.

Ford 1999 yılında 80.8 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşsa da bugün firmanın değeri 37 milyar dolar seviyesinde. Tesla’nın değeri 2020 yılı başından bu yana yüzde 12 artarak eşine az rastlanır bir ralliyi sürdürüyor.

Tesla hisselerindeki yükseliş geçen hafta şirketin 2019 yılında 2018’i ikiye katlayarak 367.500 araç teslim ettiğini açıklamasıyla başlamıştı.

Tesla’nın kurucusu Elon Musk geçtiğimiz günlerde, şirketin Şanghay’da kurduğu yeni fabrikadan ihracata başlayacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.