Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “NATO Ortadoğu’ya genişlesin, adı da ‘NATO-ME’ olsun”

ABD Başkanı Donald Trump, NATO’nun Ortadoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişlemesini önerdi. Trump oluşacak yeni ittifak için isim de buldu: “NATO-ME”.

NATO’nun Ortadoğu’ya doğru genişlemesi fikrini, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e de ilettiğini anlatan Trump, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni bir isim de buldum: NATO ve Ortadoğu için ME. NATO-ME. Ne güzel isim. İsim bulmakta iyiyimdir.” ABD Başkanı, Stoltenberg’in de bu fikirden heyecan duyduğunu söyledi. [ME, İngilizce Middle East/Ortadoğu sözcüklerinin kısaltılması olduğu gibi BEN anlamına da geliyor.]

Donald Trump, NATO’nun Ortadoğu’ya doğru genişlemesi fikrini, IŞİD’le mücadele ile ilişkilendirdi ve bölgede ABD askerlerinin yerini NATO askerlerinin alabileceğini belirterek “Böylece biz de, büyük ölçüde eve dönebiliriz ve NATO’yu kullanabiliriz” dedi. “IŞİD’i biz yakaladık, Avrupa’ya büyük iyilik yapmış olduk” diyen Trump ekledi: “NATO genişlemeli ve IŞİD’in peşine düşmeli. Biz de katkı veririz ama şu anda yükün büyük bölümü bizim omuzlarımızda ve bu hiç adil değil.”

Hafta sonunda NATO, ABD’nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikast ertesinde, İran’dan misilleme beklentisiyle Irak’taki IŞİD’le mücadele eğitim misyonunu askıya almıştı.   

 

1949’da 12 ülke tarafından kurulan Kuzey Atlantik Anlaşması İttifakı’nın halen 29 üyesi bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.