Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ve Putin’in çağrısı karşılık buldu, Libya’da taraflar ateşkes yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 8 Ocak’ta, Libya’daki taraflara yaptığı ateşkes çağrısını önce Hafter güçleri, ardından Birleşmiş Milletler’in tanıdığı ve Türkiye’nin de askeri destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti kabul etti.

Ateşkesin taraflarca kabulü, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Libya’da siyasi çözüm için Berlin’de barış konferansı düzenleneceğini duyurmasını takip etti. Merkel Berlin Barış Konferansı duyurusunu Moskova ziyaretinde, Rusya lideri Putin’le birlikte yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel cumartesi (11 Ocak) günü Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Almanya Başbakanı, Putin ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Rusya ve Türkiye’nin ortak çabalarının başarılı olmasını temenni ediyoruz. Berlin’deki barış görüşmeleri için yakında davetiyeleri yollayacağız” dedi. Merkel barış görüşmelerine Birleşmiş Milletler’in öncülük edebileceğini belirtti. Putin de Libya’daki taraflara ateşkes çağrısını yineleyerek, barış konferansına ‘Libya’da çözüme katkıda bulunacak tüm ülkelerin” katılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 8 Ocak’ta İstanbul’da bir araya gelerek Libya’da 12 Ocak itibarıyla başlayacak bir ateşkes çağrısı yapmıştı. Türkiye Libya’da, Başbakan Fayez al Sarrac liderliğindeki Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklerken, Rusya’nın ülkenin doğusunu kontrol eden komutan General Halife Hafter ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi hükümetini desteklediği biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.