Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moskova’da Türkiye ve Suriye heyetleri arasında görüşme yapıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapıldığı, toplantıya Rusya yetkililerden de katılım olduğu bildirildi. Suriye devlet haber ajansı SANA, Moskova’daki görüşmeye Türkiye tarafını temsilen MİT Başkanı Hakan Fidan’ın, Suriye’yi temsilen ise Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük’ün katıldığını duyurdu.

Görüşmeyi Reuters haber ajansı da bir Türk yetkiliye dayanarak doğruladı. İsmi paylaşılmayan Türk yetkili ajansa, Hakan Fidan ve Suriyeli mevkidaşının, İdlib’deki ateşkesi ve “YPG’ye karşı mücadele konusunda olası bir işbirliğini” ele aldığını belirtti.

SANA’nın Türkçe “Suriye Türkiye’nin Egemenliğine Bağlı Kalması ve Topraklarından Derhal ve Tam Olarak Çekilmesini Talep Etti” başlığı ile verdiği haberde ise, Suriye’nin Türk tarafından “topraklarından derhal ve tam olarak çekilmesini” talep ettiğini yazdı.

SANA’daki habere göre, Suriye’nin egemenliğinin, bağımsızlığının ve toprak bütünlüğünün Türkiye tarafından tanınması istendi; İdlib konusunda, Soçi ittifakı bağlamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi çağrısı yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.